Vrijedna ekipa Dubrovačkih kinematografa za ovo je ljeto pripremila sjajan program. Za izdvojiti je svakako odlične filmske naslove koje će dubrovačka publika imati priliku gledati u Ljetnom kinu Slavica. Od Matanićeve “Zore” koja progovara o političkom ekstremizmu, preko također hrvatskog filma “Tereza 37” koji obrađuje uvijek aktualnu temu pritiska okoline na žene koje se do određenih godina nisu realizirale kao majke, pa “Starac i roda” koji priča istinitu priču o udovcu koji zimi hrani i čuva Malenu kojoj se na proljeće vraća njezin Klepetan, pa sve do iznimnih poljskih filmskih ostvarenja.

– Izašli smo vani iz zatvorenih dvorana još prošli tjedan. Krenulo je s radom Ljetno kino Jadran, a Ljetno kino Slavica kreće preksutra. Prošlo ljeto je, unatoč nezahvalnim okolnostima, ispalo sjajno, tako da se nadamo da će ovo biti još bolje. – rekla je Galov.

Ovo se ljeto obilježava jubilarna, deseta godišnjica Dubrovnik Film Festivala za djecu i mlade Mediterana.

– Prijave su otvorene 1.svibnja i još uvijek traju. Oni koji nas prate evo već čitavo desetljeće kažu da smo odlični. Prošle godine bio je prvi, nadamo se i posljednji, on line festival, mada je i u takvim uvjetima zahvaljujući sjajnoj tehničkoj ekipi sve prošlo super. – kazala je Đive.

Cijeli razgovor pogledajte u videu od 31.minute.