Učenica 3.razreda Gimnazije Dubrovnik Klaudija Lujić dobitnica je 3.nagrade na državnom natjecanju iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna. Mentorica joj je bila prof. Ivanka Lilić, a na uspješnu mladu slikaricu iznimno je ponosna i ravnateljica Katarina Tolja koja je s njom bila u gostima urednici i voditeljici emisije “Sve u 16” Ivani Mijić Vulinović. Klaudiji je ovo tek jedna u nizu brojnih nagrada koje je primila za svoj likovni izričaj, a uskoro će njezine slike biti izložene da ih vidi šira publika po 8.put.

– Slikam od ranog djetinjstva, a u likovnu školu koju vodi akademska slikarica Rajna Inić upisala sam se prije 9 godina. Svake godine imamo zadanu temu i izložbu – rekla nam je Klaudija koja, usprkos velikom uspjehu, ne planira upisati likovnu akademiju.

– Želja mi je upisati arhitekturu koja me jako interesira zadnjih nekoliko godina, a svakako neću prestat slikati – otkrila je Klaudija.

Njezina ravnateljica za nju ima samo riječi hvale.

– Vrlo sam ponosna na Klaudiju, kao i na ostale naše uspješne učenike i učenice. Čudno je da su upravo ove godine kad se ne putuje, a mnogim je učenicima upravo to bilo motivacija, najbolji rezultati. Odnosno najviše se naših učenika plasiralo na državna natjecanja i imaju sjajne rezultate. – kazala je Tolja.

Cijeli razgovor pogledajte u videu od 26.minute.