Jedna od branši koje su najviše pogođene Corona krizom svakako je i event menegement, posebice organizatori vjenčanja, a naročito destinacijskih. U emisiji ‘Sve u 16’ gostovala je predsjednica Strukovne grupe organizatorica vjenčanja Županijske komore Dubrovnik Ines Nanić.

– Često se veličina i značaj ove industrije podcjenjuju. Trenutno je u Hrvatskoj preko 2 tisuće firmi registriranih za djelatnosti vjenčanja. Osim toga, vjenčanja zaista ulaze u svaku poru turističkog kolača i to je ono što mi stalno govorimo. Vjenčanja nisu, kako ih mnogi vide, parada pijanstva i kiča kako pjeva pokojni Đole. Naročito destinacijska vjenčanja su jedna vrlo ozbiljna priča, pogotovo u promotivnom i financijskom smislu za jedan grad kao što je Dubrovnik. – rekla je Ines.

Radeći dugo vremena kao organizatorica razno raznih evenata nagledala se i naslušala svega. Za nas posve neobični zahtjevi za ljude koji se bave ovim poslom svakodnevna su pojava.

– Mi smo doslovno gradili lokacije, odnosno proširivali ih da stane željeni broj ljudi. Jasno sve u skladu sa zakonom. Jedan je libanonski par tražio da vjenčana torta, kad se krene rezati, eksplodira. Snašli smo se, stavili u nju timer i konfete su letjele 30 metara u zrak, što je bilo vrlo efektno. Imali smo rođendan jedne djevojčice na jahti i s obzirom da je ona jako voljela Malu sirenu njezina je majka zatražila da u moru, oko jahte, plivaju žene – sirene. Našli su se kostimi i to se realiziralo. – prisjetila se Ines.

Event menagement je, istaknula je Nanić, prema istraživanjima treće najstresnije zanimanje u svijetu.

Cijeli razgovor pogledajte u videu od 22.minute.