Uvijek nasmijana radijska voditeljica Kate Lujo, koja gdje god se pojavi plijeni pažnju ponajprije svojim vedrim duhom, gostovala je danas u emisiji ‘Sve u 16′. O svom nepopravljivom optimizmu i širokom osmjehu koji joj je, uz prepoznatljiv, iznimno ugodan glas, zaštitni znak rekla je:

– Ima ona jedna poslovica koja kaže: Smij’ se dok god imaš zube! Nekako se toga držim. Uglavnom, bez obzira na ovu situaciju koja nas je zadesila i evo traje više od godinu dana trudim se ostati pozitivna. Ali vidim da je ljudima već puna kapa svega. Zaista nema posla, vidim to po mojoj obitelji koja je u ugostiteljstvu. Mediji bombardiraju ljude svakakvim informacijama i mislim da ih se dosta izgubilo u svemu tome. Ali nekako sam inače u životu optimistična pa ću ostati i u ovoj situaciji.

Svoju cjeloživotnu strast Kate se odvažila realizirati upravo u vrijeme ove krize.
– U Coroni smo kćer i ja naučile jahati. Od malena sam voljela konje, s obzirom da mi je mama Slavonka. Naši susjedi su ih imali, uvijek sam ih promatrala, tako da je to bila nekakva moja želja od djetinjstva koja se evo baš zahvaljujući ovim nesretnim okolnostima i ostvarila – rekla nam je Kate koja je u medijima odavno. Iako se sjajno bila snašla pred malim ekranom Kate je ostala vjerna radiju.

– Kažu da prva ljubav zaborava nema, a moja je radio! Bila sam najprije šest godina na radiju, pa onda oko dvije godine na televiziji. Da mi je netko rekao da ću ja ikad raditi na televiziji rekla bih mu – lud čovjek, nema šanse! Međutim, nekako je spletom okolnosti do toga došlo. Odlično iskustvo, nova poznanstva, novi dragi ljudi u mom životu i na tome sam beskrajno zahvalna. Ali kad mi se pružila prilika da se vratim toj svojoj prvoj ljubavi – radiju – objeručke sam prihvatila – ispričala je Kate.

Cijeli razgovor pogledajte u videu od 29.minute.