Magistra farmacije, osnivačica i vlasnica uspješne tvrtke Aromara čiji se proizvodi oslanjaju na moć prirode koja se brojnim korisnicima pokazala iscjeljujućom, Mara Doljak gostovala je danas u emisiji ‘Sve u 16’. S urednicom i voditeljicom Ivanom Mijić Vulinović razgovarala je o svom životnom i poslovnom putu, aromaterapiji, putovanjima i knjigama koje je napisala. Također, predstavila je sjajne proizvode iz Aromara kolekcije koje svima, bez obzira imali zdravstvenih tegoba ili ne, mogu biti itekako od koristi. Na prvom mjestu svakako je ultrazvučni aroma difuzer u koji se stavljaju eterična ulja, a istovremeno vlaži zrak i djeluje vrlo opuštajuće.

– Znanost nije sve. Ona je alat koji treba koristiti našem životu i našoj spoznaji. Eterična ulja su dio znanosti. Znanost je zapravo toliko zaloga dala aromaterapiji. Eterična ulja su istražena do zadnjeg atoma. – objasnila je Mara.

Mara je ipak prema farmaceutskoj industriji poprilično kritična.

– Taj jedan dio znanosti, naročito farmaceutski, donio nam je neke iluzije. Najprije, farmaceutsko sintetiziranje lijekova je počelo tako da su znanstvenici pokušavali stvoriti tvar koja će djelovati makar približno onoliko koliko neki prirodni lijek djeluje. Tako je krenula sintetska farmaceutika koja se razvila u svoju suprotnost. Zaboravila je na svoje korijene. Zaboravila je da smo se tisućljećima razboljevali i liječili iz prirode. – rekla je Doljak.

Cijeli razgovor pogledajte u videu od 19.minute.