Bračni par Tanja i Matija Pulić na poslovni iskorak u vidu otvaranja prve konavoske cvjećarnice odlučili su se usred Corona krize. Kako im je ta ideja pala na pamet i kako su je realizirali u ovom, svima teškom, razdoblju urednici i voditeljici emisije ‘Sve u 16’ ispričao je Matija:

Moja je supruga uvijek gajila ljubav prema cvijeću. Tako smo krenuli u uzgoj od 2010.godine. Do nedavno bavili smo se isključivo uzgojem krizantema. Međutim ova godina je bila čudna i onda nam se dosta ljudi počelo javljati nakon Svih svetih i uhvatio nas je zamah da proširimo proizvodnju i otvorimo svoju cvjećarnicu. Nije nas bilo strah. Hrabri smo, rekli smo jednostavno idemo pokušati. Ne možemo puno izgubiti. Zapravo nam je Corona dala poguranac.

Obitelj je bila velika i nužna podrška ovom bračnom paru u prvim danima. I danas kada treba odnijeti cvijeće, pomoći u branju i slično svi, uključujući djecu, ‘ulete’. Kroz posao sa cvijećem Matija je došao do odgovora na često postavljano pitanje kako muškarci na ovim prostorima tretiraju žene.

Kod nas je bilo jako puno narudžbi za Valentinovo, Dan žena. Ako je suditi po tome mogu vam reći da naši muškarci zaista vode računa o ženama – rekao je Matija.

Pitali smo ga i koju vrstu cvijeća preporučuje za dekoraciju uskršnjeg stola u vidu aranžmana ili buketa.

– Za uskršnji stol svakako bih preporučio fresiju. To je jedan krasan proljetni cvijet, lijepo miriše i izgleda – savjetuje Matija.

Što sve cvijeću treba, osim zemlje i vode, da bi uspjelo? Je li kasno za sadnju proljetnica? Koje cvijeće može odoljeti udarima sunca i vrućinama, te ukrašavati naše terase, đardine i balkone čitavo ljeto?

Odgovore na ova i slična pitanja otkrijte u videu od 30.minute!