U ovotjednoj emisiji Jedan na jedan urednice i voditeljice Danijele Demarin Hasanović gostovao je župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić. Jedna od tema bila je projekt gradnje Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje, točnije Agencija koja vodi projekt. Naime, nakon žalbe jednog od izvođača, Agencija je morala snositi troškove žalbenog postupka u iznosu od 100 tisuća kuna.

“Mislim da smo kroz ponavljanje natječaja postigli bolju cijenu. Imali smo prvo natječaj s tri ponude koje su bile s nevjerojatno visokim cijenama, dvostruko većim od onih koje su projektanti procijenili”, rekao je župan te dodao: “To rade stručnjaci koje angažira agencija. Oni provode natječaj”. Dodao je kako je nažalost njihova odgovornost u slučaju greške mala.

Slična situacija i s novim natječajem za promotivne aktivnosti u kojemu će trošak biti oko 25 tisuća kuna, no župan u svemu ne vidi odgovornost ravnatelja Josipa Bačića. “Ne snosi on dio odgovornosti. Naravno da sam govorio s njim, u kontaktu smo uvijek oko tih poslova. To morate prepustiti struci i on je to tako napravio. Nije njegova odluka bez obzira što je on potpisuje. Uvijek se povodi za mišljenjem stručnjaka. To bih i ja tako napravio. Tako bismo svi napravili. On radi jako dobar posao”, istaknuo je Dobroslavić.

Na pitanje zna li koliko ljudi radi u Agenciji, župan je odgovorio “dovoljno”, a pitanja novinarke Dubrovačke televizije Sare Viteškić na tu temu nazvao je nekorektnim jer, kaže, postoje 72 ustanove u županiji. Više na ovu temu u sljedećem videoisječku.

Cijela emisija: