Još jedan Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva je iza nas i to 21. po redu. Ponosni voditelj Vedran Kraljević svoje je dojmove, povijest sajma, ali i viziju budućnosti predstavio u emisiji “Sve u 16”.

– Dojmovi su zaista impozantni, jako smo zadovoljni. Sajam je iz godine u godinu rastao, razvijao se, bivao sve prihvaćeniji i posjećeniji. U početcima su mi se rugali, a danas su svi zeleni. – ispričao je Vedran čiji je dućan zdrave prehrane 80-tih godina bio prvi takve vrste u ne samo Hrvatskoj, već i bivšoj državi, a jedan od prvih i u Europi. Iako su promjene na bolje po pitanju osviještenosti o važnosti zdrave prehrane značajne, još uvijek se ne hranimo kako bi trebali. Izostaje kontrole od strane nadležnih institucija onoga što se plasira na tržište, kao i naše educiranosti po pitanju proizvoda koje konzumiramo.

– Profit je na žalost ispred svega. Nemoguće da kilo meda košta 20 kuna, kao ni litra ekstra djevičanskog maslinovog ulja 30-tak. Ü super marketima naiđem često na takve ponude. To je prevara! Zdrava hrana je kod nas doduše još uvijek cjenovno prihvatljiva što nije slučaj u ostatku Europe, Americi. Međutim da bi tako ostalo moramo poticati proizvodnju i motivirati ljude da se bave poljoprivredom. – rekao je Kraljević.

Razgovor pogledajte u videu.