Zbog koronavirusa zatvorila se tvornica koja gradi konstrukcije za Pelješki most. Informaciju su nam potvrdili i iz Hrvatskih cesta. Ističu kako u ovom trenutku izvođač radova nije zatražio produljenje ugovornog roka.

– Međutim sama proizvodnja u Kini je zaustavljena zbog Korona virusa – COVID -19, te nismo niti u mogućnosti slati nadzorne inženjere u Kinu do daljnjega. Tek slijedi za vidjeti daljnji razvoj cjelokupne novonastale situacije – pojasnili su nam iz Hrvatskih cesta.

Dodaju kako za sada, nema službenog zahtjeva za produljenje ugovornog roka.

– Izvođač radova svojim je postupanjem prethodno i unaprijed poduzeo sve potrebne mjere kojima je spriječena mogućnost potencijalne ugroze gradilišta, u zdravstvenom smislu. Zaštita na gradilištu je uspostavljena, mjere su poduzete i provode se sukladno jasnim naputcima. Svi dionici u izgradnji upoznati su sa potrebnim postupanjem te eventualnim mjerama sukladno potrebi. Hrvatske ceste d.o.o. na raspolaganju su svim nadležnim tijelima za bilo kakve dodatne aktivnosti za koje se eventualno ustanove da su potrebne, a u cilju maksimalne zaštite – zaključili su iz Hrvatskih cesta.

Komentiraj