Nastavljaju se nestabilni vremenaki uvjeti na krajnjem jugu Hrvatske. Kiša i grmljavina obilježile su početak vikenda, a slično će se vrijeme, kako javljaju meteorolozi, i nastaviti.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su žuto upozorenje za dubrovačko područje uz napomenu kako se očekuje jugo i južni vjetar s udarima od 65 kilometara na sat. Temperature će se kretati od jutarnja 4 do večernjih 10 Celzijevih stupnjeva. Očekuje se veća količina kiše popraćene grmljavinom. Vremenske prilike trebale bi se smiriti u ponedjeljak popodne, a tjedan bi se trebao nastaviti sa sunčanim razdobljima.

Vrijeme utječe i na stanje na cestama. “U većem dijelu unutrašnjosti i dijelu Dalmacije otežano se vozi zbog snijega, a moguća je i poledica. Zimski su uvjeti na cestama u Gorskom kotaru, Lici, na sjeverozapadu Hrvatske i unutrašnjosti Dalmacije. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, na put ne kreću bez propisne zimske opreme, a ako je moguće odgode putovanje”, stoji na stranicama Hrvatskog autokluba.