Rasprava oko Generalnog urbanističkog plana nakon više od uru vremena rasprave makla se s projekta Malog Straduna, ali je nastavljeno u burnom tonu.

Jadran Barač

-Ova vlast je trebala puno ranije voditi računa kako se stvari odvijaju u prostoru. Što mi ostavljamo našoj djeci kao vizualni identitet Grada Dubrovnika? Smatram da je ovaj današnji prijedlog manjkav, ali ću ga podržati iz političke volje. Ne volim slušat mantre da se građevinska površina ne može prenamjeniti u zeleno. Može se! Što je javni interes.

Mato Franković
-Morate znati da su građevinske dozvole za dvije zgrade u Lapadu izdane 2016. i vi zbog toga smatrate odgovornu ovu gradsku upravu. Ona zgrada u Burbonu nikakve veze nema s ovom gradskom upravom.Nemojte stavljat na leđa nešto što je građevinske dozvole dobilo davno prije nego smo preuzeli odgovornost za ovaj grad.

Jadran Barač

Vi ste davno trebali shvatiti problematiku ovog grada. To nije nova priča da bi vi pali s Marsa. Ne mogu reći Andro Vlahušić je kriv jer ste vi smjenili Silvu Vlašić. Ne mogu reći Andro Vlahušić je kriv jer je vaša zamjenica projektirala zgradu. Vi ste glavni odgovorni za Orlandu Tokić i Silvu Vlašić. Mi smo nazivanu Muppet Showom. Ja bih rekao, ljudi moji su zezli, smijenite me…

Mato Franković

Vi ste sad rekli Mato Franković je to i to. A tako teško preko vaših usta može proći Andro Vlahušić je kriv. Nećete to nikad reći jer se nadate da ćete mu biti zamjenik. Namjerno se baca mantra i mažu oči, ne ističući kako je glavni krivac GUP 2016. namjerno se bježi od toga i prebaciva se na leđa sve ovoj gradskoj upravi.
Danas vidimo da je pola Gradskog vijeća isključivo i jedino zainteresirano za jedan projekt. Više neću govoriti Muppet show nego ću samo ponavljati riječi Vojka V kako to kako to