Uskoro se bliži trinaesti rođendan studentskog UNIDU radija, a tim povodom su glavni urednik radija Alen Roki i urednica informativnog programa Ivana Hladilo gostovali u emisiji ‘Sve u 16’. Alen Roki se prisjetio samih početaka kada je skupina mladih studenata uz pomoć i podršku profesora sa Sveučilišta u Dubrovniku odlučila osnovati radio koji je postao neizostavan dio Sveučilišta. Dodao je i kako se uvijek trude ponuditi slušateljima nešto novo i širiti pozitivnu energiju u čemu pomaže niz mladih studenata.

-Nama je najveći doseg kad nam se slušatelji osobno jave i pitaju koja je pjesma svirala, jer kod nas sviraju neke pjesme koje drugdje nećete čuti. Sve je bila stvar iz generacije u generaciju, ako svake godine dolazi pedesetak studenata na studij tamo ima sigurno nekoliko njih koji su ludi za radom na radiju i onda je lako. Onda je to recept za dugogodišnje funkcioniranje .- dodao je Alen Roki o tome zašto je UNIDU radio toliko uspješan.

Ivana Hladilo jedna je od studentica koja je dolaskom na radio čak odlučila promijeniti fakultetski smjer jer se kako kaže odmah zaljubila u rad u novinarstvu.

-To je bila ljubav na prvo slušanje, pronašla sam se u tome i odlučila se kako to želim studirati. Biti urednica informativnog programa na radiju izgleda isto kao i u bilo kojem mediju, jednako pratimo sva događanja samo što smo malo više orijentirani na mlade. – istaknula je Ivana Hladilo govoreći o tome kako je zapravo raditi na radiju.

Osvrnuli su se na to kako profesori imaju jako puno podrške i razumijevanja za rad studenata na UNIDU radiju i kako je to najbolja vrsta prakse koju mogu imati. Razgovarali su i o izazovnom razdoblju pandemije i o tome na koji su način organizirali svoj rad. Otkrili su i kako će proslaviti rođendan.

Cijeli razgovor s Ivanom Hladilo i Alenom Rokijem pogledajte od 29. minute.