Na 16. sjednici Gradskog vijeća tijekom točke o proračunu tj. predstavljanju amandmana, oporbeni vijećnik Đuro Capor (Srđ je Grad) ponovno je naglasio kako stavka u proračunu koja se odnosi na protokol i informiranje raste i da je došla na prag šest milijuna kuna.

– Predviđamo smanjenje rashoda u UO za poslove gradonačelnika gdje se iznos umanjuje na 640 tisuća eura. Naime iznos kakav je predviđen za protokol i informiranje je velik, radi se o gotovo 800 tisuća eura. Ta stavka je rasla i došla je na prag šest milijuna kuna i to je iznos koji trošimo na zakup reklama, da tekstovi iz ureda gradonačelnika dospijevaju na portale i tiskovine – istaknuo je Capor te dodao.

-Iznos predviđen za protokol i informiranje je zaista nezamislivo velik. Potrudio sam se, i na tome zahvaljujem odjelu, dobiti informacije što ide na protokol a što na informiranje. Radi se o ciframa oko četiri milijuna kuna koliko dajemo za zakup oglasnog prostora u dubrovačkim medijima. Zagreb i Rijeka putem javnih potreba daju dva milijuna kuna, gradovi poput Dubrovnika daju do 800 tisuća kuna – otkrio je Capor.

Gradonačelnik Mato Franković Caporove amandmane nije prihvatio.