Dubrovački ogranak Domovinskog pokreta uputio je priopćenje za medije u kojem tvrde da su “već duže vrijeme svjedoci smo neargumentiranih napada i pokušaja sustavne difamacije ogranka Domovinskog pokreta u gradu Dubrovniku”. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti, bez izmjena i dopuna.

“Dragi sugrađani, već duže vrijeme svjedoci smo neargumentiranih napada i pokušaja sustavne difamacije ogranka Domovinskog pokreta u gradu Dubrovniku. Nije nam cilj pravdati se, naš cilj je bio ranije, sada je a biti će i ubuduće – samo istina, Zbog toga ćemo se osvrnuti na navedena događanja i napade, smišljene isključivo sa ciljem nanošenja političke štete Domovinskom pokretu. Krenimo redom.

Prvi, nedavno objavljeni članak u nekoliko gradskih medija objavila je šačica nezadovoljnika, njih 10 iz grada Dubrovnika, koji su na svoj zahtjev nedavno napustili ogranak i stranku. Od tada traju njihovi bjesomučni napadi i pisanje protiv Domovinskog pokreta vođeni od strane nekolicine djelatnika HTV Dubrovnik (?) jer teško je skriti povrijeđeni ego i neuspjeh u spriječenom postupku prljavog pokušaja preuzimanja ogranka Domovinskog pokreta od strane HDZ-a, točnije HVIDRE. To građani grada Dubrovnika trebaju znati. Navedena grupa je za predsjednika ogranka DP Dubrovnik kandidirala predsjednika županijske HVIDRE. Koja drskost i bezobrazluk! Za predsjednika ogranka predložiti predsjednika udruge koja je u više navrata u gradskim i državnim medijima iskazivala javnu podršku HDZ-u, kako na lokalnim, tako i na parlamentarnim izborima. Tako je bilo 2017 godine na lokalnim izborima sa osobnim potpisom županijskog predsjednika, kao i par dana prije parlamentarnih izbora 2020 godine sa potpisom Đakića.

Nakon što nisu uspjeli ostvariti navedeni prevrat, ostvariti prljavo preuzimanje i uništenje Domovinskog pokreta u Dubrovniku kroz naknadne kandidature drugih osoba iz iste grupe, održana je osnivačka skupština ogranka Domovinskog pokreta Dubrovnik na kojoj su, gle čuda, bile nazočne i navedene osobe iz grupe i glasovale za sve predložene kandidate. Za predsjednicu od prisutna 23 člana glasovao je 21 član, za sve ostale članove 23 od 23. O ovome svjedoče zapisnici osnivačke skupštine i popis sudionika, pametnome dosta. Toliko o demokraciji, famoznom “rukopolaganju”, uzrečicom popularnom među njima. Osnivačka skupština je održana na demokratski način, svi članovi su predlagani i birani demokratski, svatko je glasovao prema svojoj volji i savjesti, mogao je birati i glasovati za koga je htio, tako i autori članka koji pišu nebuloze. Od osnivačke skupštine do danas, umjesto da se bave nečim korisnim za dobrobit Hrvatske, naše županije i grada, osnivaju Facebook grupu “Nezavisni Domoljubi Hrvatske” – NDH i sa istomišljenicima smišljaju načine kako nanijeti štetu Domovinskom pokretu.

Nebuloze o napuštanju stranke, raspadu i uništenju izazivaju podsmijeh članova i simpatizera Domovinskog pokreta kojih je svakim danom sve više i više. Od njihova napuštanja ogranka, broj članova uvećan je za 38 osoba. Drugo pismo medijima je dostavila bivša predsjednica ogranka Ksenija Musa. U ostavci je navela: “Stranka Domovinski pokret napustila u svakodnevnom praktičnom političkom djelovanju javno plasiran domoljubni svjetonazor po uzoru na Starčevića, Radića i Tuđmana”, itd, itd. Velike riječi za prikrivanje nerada. Od dana imenovanja na navedenu dužnost, Ksenija Musa nije održala niti jednu sjednicu ogranka, punih 70 dana. Na prvoj sjednici, održanoj 8.1.2021 godine bila je jedini član predsjedništva jer su ostali bili opravdano odsutni, što je nije spriječilo da vrši imenovanja i donosi odluke. Nakon što je predsjedništvo stranke poništilo nelegalnu sjednicu, donesene odluke i imenovanja, imenovana je napustila stranku i poslala medijima pismo prepuno navedenih floskula, krivog smjera stranke i sličnih gluposti. Isključivi razlog je navedeni, nepostojeći i nelegalan rad Ksenije Musa o kojem također postoje zapisnici i dokazi u koje se može izvršiti uvid. Licemjerno traženje opravdanja za nerad kroz političke floskule i pamflete sročene od strane drugih osoba joj ne služe na čast. O svemu navedenom u ovom pismu postoje pismeni i materijalni dokazi koji su dostupni, te više nemamo namjeru obazirati se na eventualna daljnja piskaranja nezadovoljnika i nesposobnih.

Mi idemo raditi, pripremati se za lokalne izbore, da pokažemo Vama, građanima Dubrovnika da postoje i pošteni političari a ne samo oni koji vas lažu i iskorištavaju punih 30 godina, bili oni sa lijevog ili desnog političkog spektra. Želimo vam pokazati da još uvijek u ovoj državi postoji netko dostojan vašeg povjerenja i u koga možete vjerovati. Nismo isti, provjerite nas” – stoji u priopćenju Domovinskog pokreta – Ogranak Dubrovnik.