Nakon što je Institut IGH demantirao navode dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića izrečene u emisiji Dnevnik Dubrovačke Televizije emitirane 16.09.2023. povodom završetka javne rasprave studije utjecaja na okoliš za projekt buduće brze ceste, demanti je poslao i dubrovački gradonačelnik.

Franković pak demantira IGH i poručuje između ostalog kako je od njihove studije izvedivosti važniji stav građana Dubrovnika. Njegov demanti također prenosimo u cijelosti.

Poštovani,
Nastavno na demanti upućen od strane IGH na izjavu koju sam dao Dubrovačkoj televiziji ovim putem ističem kako sam jasno istaknuo da je tvrtka IGH radila studiju izvodljivosti što je i u svom demantiju tvrtka IGH potvrdila. U ime Grad Dubrovnika i ovim putem još jedanput ponavljam kako takvu, za grad Dubrovnik štetnu varijantu projekta, nećemo podržati i borit ćemo se svim raspoloživim sredstvima da ne dođe do izgradnje ovako predložene trase kroz značajan krajobraz Rijeke dubrovačke.
Od Studije izvedivosti, izrađene od strane IGH, važniji nam je stav građana grada Dubrovnika.
Znamo što je najbolje za naš grad, a to je varijanta koja je također u prostornom planu DNŽ – Most dr. Franjo Tuđman- tunel Srđ.
Svoj stav smo u kontinuitetu posljednjih šest godina jasno komunicirali na svim sastancima koji su se vodili, a naš jasan stav su predstavnici IGH u potpunosti ignorirali te su i ovim putem potvrdili kako su upravo oni, kao izrađivači Studije izvodivosti, predložili po građane Rijeke dubrovačke štetnu varijantu budući nisu uzeli u obzir ono najvažnije, a to je kvaliteta života stanovnika Rijeke dubrovačke koja se predloženim rješenjem maksimalno umanjuje – poručio je Franković.

INSTITUT IGH DEMANTIRAO MATA FRANKOVIĆA: Gradonačelnik je iznio netočne informacije u Dnevniku Dubrovačke televizije!