Dubrovački odvjetnik Dario Obradović medijima je poslao očitovanje u predmetu Matka Klarića, a vezano za današnju objavu presude Upravnog suda u Splitu. Očitovanje prenosimo u cijelosti.

U zastupanju gospodina Matka Klarića, bivšeg načelnika PGP Gruda, a vezano za postupak koji se protiv njega vodio pred Disciplinskim sudom MUP-a u odnosu na terećenje PU Dubrovačko-neretvanske da bi se tadašnji načelnik PGP Gruda Matko Klarić neprimjereno ponašao prema trima policijskim službenicama obavještavam vas da je danas Upravni sud u Splitu objavio Presudu kojom se po tužbi gospodin Matka Klarića poništavaju Rješenja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i to Drugostupanjskog disciplinskog suda od 06. rujna 2022. i Odjela prvostupanjskog disciplinskog sudovanja Rijeka od 07. lipnja 2022. a kojim Rješenjima je gospodin Matko Klarić bio oglašen odgovornim za nedolično ponašanje.
Ističem da je Klarić već prethodno pravomoćno oslobođen od odgovornosti za dvije
točke za koje ga je PU Dubrovačko-neretvanska teretila u tom disciplinskom postupku.
Dakle, Upravni sud u Splitu je prihvatio tužbene razloge  Matka Klarića te poništio
oba disciplinska Rješenja MUP-a kojim je  Klarić bio oglašen odgovornim za neprimjereno
ponašanje, uz napomenu da se u ovom trenutku protiv dva svjedoka iz tog disciplinskog
postupka koji su svjedočili protiv  Klarića vode kazneni postupci za kaznena djela davanja lažnog iskaza i lažnog prijavljivanja kaznenog djela – piše u dopisu kojeg je uputio Klarićev odvjetnik Dario Obradović.