Bivši član SDP-a, nekad i njihov kandidat za gradonačelnika, Jadran Barač gostovao je u ovotjednoj emisiji Jedan na jedan. Prisjetio se svojih dana kao vijećnika u gradskom vijeću, ali i čestih prepirki sa vladajućim HDZ-om.

“Bilo je tamo različitih prozivki, sukoba interesa, optuživali su me da zastupam Excelsa nekretnine. Znači Jadran Barač zastupa Excelsu. Dokle je taj čovjek išao s konstrukcijama samo da bi te nekako diskvalificirao kao sugovornika koji govori o određenoj točki dnevnog reda. Uvijek redovna praksa našeg gradonačelnika kad netko nastupi s argumentima on zaokrene i počne te gađati blatom – ti si ovakav, onakav – to radi redovno”, rekao je Barač te spomenuo Frankovićeve prozivke šefa sindikata u Čistoći. “Pitala ga je novinarka je li dobio te informacije od uprave. On je izmigoljio i nije odgovorio je li uzeo povjerljive informacije oko radnog mjesta. On te stvari ne smije iznositi, to je kršenje zakona!”

Danas kaže kako rijetko prati sjednice, no ono što gleda, dodaje, izgleda isto kao i nekad, bar što se tiče prakse. “Oporba treba biti korektiv, a on izađe i počne govoriti o tebi, zaposlenju, kakav si, kakav ti je brat, sestra. I onda se rasprava raspadne”, rekao je Barač, a na temu aktualnih SDP-ovih vijećnika Saše Škrabića i Anite Bonačić Obradović rekao kako dobro rade svoj posao, no da rad vijećnika zahtjeva određene žrtve. “Treba se naviknuti na atmosferu jer to nije demokratski uljudni forum gdje se iznose ideje i sukobljavaju mišljenja. Tu trebaš ući u poziciju konflikta gdje netko sutra može ugroziti tebe, egzistenciju, posao. Oni idu doslovce tim udbaškim metodama. oni će svoje ljude u upregnuti da sve istraže. i to nije ljudima ugodno.”

Više o ovoj temi u sljedećem videoisječku.

Cijelu emisiju pogledajte ovdje: