U emisiji “Zdrav grad zdravog duha” gostovala je umirovljenica Jasminka Kreso, koja je ujedno i aktivna članica Kluba 65+ Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik. Tijekom emisije, Kreso je istaknula kako je danas sretna jer ima snage brinuti se o svojoj sestri, koju neizmjerno voli i koja joj svaki dan život čini ljepšim. Između ostalog, istaknula je važnost društvene zajednice i njenog utjecaja na pojedinca, jer samoća, dodala je može biti jako teška.

Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije mentalno se zdravlje opisuje kao „stanje u kojem osoba ostvaruje svoje sposobnosti, može se nositi sa stresom svakodnevnog života, raditi produktivno i plodno i pridonositi. Danas, kada se govori o mentalnom zdravlju, može se reći da je ono  preduvjet i temeljna odrednica kvalitete života.  Procjenjuje se da u svijetu od mentalnih poremećaja pati oko 450 milijuna ljudi, a u Hrvatskoj su na drugom mjestu po broju dana bolničkog liječenja. Znanstvenici ističu kako su mentalni problemi češći uzrok obolijevanja i preranog umiranja nego tjelesne bolesti, te procjenjuju da će depresija kroz idućih deset godina biti drugi, a do 2030. godine prvi vodeći uzrok globalnog opterećenja bolestima.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovala umirovljenica Jasminka Kreso, koja je ujedno i aktivna članica Kluba 65+ Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik možete pogledati na Youtube kanalu Dubrovačke televizije.