U prvoj ovosezonskoj emisiji Jedan na jedan urednice i voditeljice Danijele Demarin Hasanović gostovala je dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević koja je prije šest mjeseci najavila kako će se za dvije godine kandidirati na lokalnim izborima za mjesto gradonačelnice.

U emisiji je Knežević otkrila kako se na kandidaturu odlučila zbog ankete koju je početkom godine naručila stranka Centar. “I u toj anketi sam bila uvrštena kao jedna od mogućih kandidatkinja. I ta anketa je bila jako dobra za mene. Oni su mi predočili rezultate i rekli tko ako ne ti, kad ako ne sad?”

Knežević nije otkrila rezultate ankete jer je to, kaže, interna i povjerljiva informacija, no ponovila je kako je za nju ta anketa bila jako povoljna i da ju je to potaknulo da istakne svoju namjeru da se kandidira. Na pitanje je li je strah pozicije gradonačelnice odvjetnica je odgovorila da nije. “Ja sam odvjetnica punih 18 godina, imam 23 godine iskustva u pravosuđu i tko preživi hrvatsko pravosuđe ni pakao mu nije težak! Jako dobro poznajem procese Grada Dubrovnika, jedini proces u kojem nisam je donošenje proračuna.”

Kad je najavila kandidaturu prije šest mjeseci Knežević je rekla kako je ona nezavisna kandidatkinja koja će imati nezavisnu listu. Zašto je to obećanje prekršila pitali smo je u emisiji. Više u kratkom videoisječku.

 

Cijelu emisiju pogledajte ovdje: