Nakon višesatne rasprave koja je bila praćena i teškim riječima na relaciji vladajući-oporba, većinom glasova USVOJEN je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izradi Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izradi Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika.

Gosti Dnevnika Dubrovačke televizije bili su predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i vijećnik Mosta NL, Maro Kristić.

– Volio bih da gradonačelnik javno i otvoreno reče tko su ti čije interese zastupam, a mislim da je sazrelo vrijeme jer se stalno netko poziva na prijetnje. Ja otvoreno i  putem Dubrovačke televizije pozivam institucije da dođu, vrlo rado ću surađivati i reći da sam ja bio suočen s prijetnjama i tko mi je prijetio, a vjerujem i da će gradonačelnik na jednak način postupiti – kazao je Kristić.

Potrebica je kazao kako je vrlo važno reći da su sve građevinske dozvole za zgrade koje niču u zadnje tri godine izdane  temeljem GUP-a iz 2014. godine kojeg je predložio Andro Vlahušić, a koji danas pere ruke kao da se ništa nije dogodilo.

Što su još govorili u javljanju uživo Potrebica i Kristić pogledajte u video isječku iz središnje informativne emisije Dnevnik.