Jadranski luksuzni hoteli sa zadovoljstvom nastavljaju projekt „SupetART“, zamišljen kao svojevrsni „Artist-in-residence” program nastao s ciljem promocije radova lokalnih umjetnika u kojem će hotel Supetar u Cavtatu služiti kao drugačiji izložbeni prostor za predstavljanje umjetničkih djela i biti mjesto susreta s renomiranim domaćim umjetnicima.
Prva izložba u sklopu projekta SupetART otvorena prije mjesec dana, bila je ona akademske kiparice Deše Vlahutin dok novu izložbu obogaćuju umjetnička djela dubrovačke slikarice Ive Laterze Obuljen.

Kustosica Jelena Tamindžija Donnart o postavu je zapisala sljedeće:

„Apstrakciju, umjetnica Iva Laterza Obuljen, opisuje kao odlazak u kompleksnije svjetove. Platna koje koristi kao prozor za odlaske čiji krajnji ciljevi nikad nisu unaprijed zadani ne promatra kao početnu praznu točku, već podlogu koja u sebi već krije rastere njenih radova.
Proces stvarania autorica opisuje kao građenje slike koje nalikuje građenju jednog mišica. Ovaj organ neprestano treba poticati, stiskati, koristiti do krajnjih granica, ali i davati mu potrebne periode opuštanja i smirenosti stvarajući mu ritam u kojem se on oblikuje, u kojemu se same ideje oblikuju u umjetničkoj formi. Stoga je stvaranje svake sljedeće slike uviiek intenzivnije uz izražajniju brzu protočnost ideja i pretakanja tih misli na samo platno.“

Izložba se može pogledati svaku večer od 20 sati u hotelu Supetar Cavtat do 28.rujna uz prethodnu najavu na broj: 020 479 833.