S kolovozom stiže iščekivani povratak Festivala kazališta za djecu i mlade “Mali otok Mljet” čija je začetnica operna pjevačica i kazališna redateljica Nikolina Dominković.

U srcu predivnog otoka Mljeta, u Babinom Polju, ovaj kreativni događaj okuplja mlade umjetnike i pruža im priliku da otkriju čaroliju kazališta te razvijaju svoje talente.
Ideja o festivalu nastala je prije dvije godine, a pokretačica uspjela je tada, uz podršku Općine Mljet, te sponzora, ali i dvije švicarske fondacije okupiti profesionalne umjetnike koji su vodili dramske radionice.


Ovogodišnje izdanje manifestacije bit će obogaćeno novim umjetničkim iskustvima. MOM će se održati od 13. do 16. kolovoza, a na čelu će biti renomirani dramski pedagog, kazališni i filmski redatelj, glumac, DJ i kvizaš – Mario Kovač. Njegova strast prema umjetnosti i kazalištu obećava dinamičnu i uzbudljivu atmosferu tijekom sva četiri dana ovog događaja.


Djeci i mladima bit će omogućeno da se upuste u nezaboravnu avanturu kroz dramske radionice pod Kovačevim vodstvom te će pripremiti uzbudljivu završnu predstavu. Predstava će se izvesti 16. kolovoza u Domu kulture u Babinom Polju a prema već uspostavljenoj tradiciji sudionicima će se uručiti diplome i prigodni pokloni. Očekuje se brojna publika koja će podržati mlade dramske umjetnike.


Nikolina Dominković svojom je inicijativom stvorila platformu za obogaćivanje umjetničke ponude na Otoku. Uz sponzorstvo Demokrata Sufaja te uz neizostavnu potporu Općine Mljet i ostalih sponzora, očekuje nas još jedno nezaboravno izdanje Festivala kazališta za djecu i mlade “Mali otok Mljet”.