Dubrovački glazbenici Željko Milković i Stijepo Ivušić gostovali su u najnovijoj emisiji “I to je život”, urednice i voditeljice Orlande Vlahušić Prkačin, u kojoj su otkrili kako izgleda život glazbenika.

Stijepo Ivušić otkrio je kako su 70-ih i 80-ih godina glazbenici mogli jako dobro zarađivati te je cijena novogodišnjeg nastupa iznosila kao plaća za mjesec dana. Zanimljiva je činjenica kako su glazbenici tada imali jednogodišnje ugovore, pa su time dobivali i kreditnu sposobnost. Željko Milković je naglasio koliko je danas važna prilagodba publici, repertoarom pjesama i samim nastupom te otkrio kako određenu vrstu glazbe izvodi samo na nastupima, ali je osobno ne sluša.

Obojica su se složili kako je život glazbenika težak i kako je teško uskladiti obiteljske obveze i takav način života. Naglasili su kako glazbenici moraju biti u dobroj formi zbog nošenja teških instrumenata, dugog stajanja na nogama tijekom nastupa i napornog noćnog rada. Vox populi je otkrio što naši sugrađani misle o narodnjacima te su zaključili kako nikakve zabrane nisu dobre, pa tako ni u odabiru glazbe.

– Da ponovno možemo birati ponovno bi odabrali bavljenje glazbom, odnosno glazba bi odabrala nas – zaključili su glazbenici Milković i Ivušić.

Kako je izgledao život glazbenika u prošlosti te kako izgleda danas pogledajte u videu ispod ili u petak, u 15.00 sati, na Dubrovačkoj televiziji.