U sklopu programa Književnost u Lazaretima predstavljamo slovenskog umjetnika Tibora Hrs Pandura. Tibor je jedan od najsugestivnijih pjesničkih glasova ovog govornog prostora. O njegovu radu, prijevodima, procesu stvaranja u Art radionici Lazareti razgovor će voditi Staša Aras.
Tibor Hrs Pandur; (1985, Maribor) je pjesnik, prevoditelj, dramaturg i dramski pisac. U Ljubljani je završio studij komparativne književnosti. Od 2009. do 2018. godine bio je glavni urednik časopisa i Paraliterarne organizacije I.D.I.O.T. 2008. godine je u kazalištu Glej izvedena njegova prva drama San 59, za koju je primio nagradu za mladog dramskog pisca 2013. na Tednih slovenske drame u Kranju. 2010. izašla je njegova prva pjesnička knjiga Enerđimašina (Center za slovensko književnost), a zatim, kod istog izdavača, i prijevod izabranih pjesama Jima Morrisona. Godine 2015. i 2016. bio je programski direktor festivala Literodrom, posvećenog piscima i kritičarima mlađe generacije. 2016. u izdanju mariborske Litere, pojavila se njegova druga pjesnička knjiga Unutrašnji poslovi, izbor iz te knjige izašao je 2015. u Beogradu u prijevodu Ivana Antića (Udruženje građana Knjižuljak), a kratak izbor na hrvatskom izašao je u sklopu 55. Goranovog proljeća (prijevod Edo Fičor). Bio je također gost većih festivala i rezidencija u regiji i Europi. 2019 godine objavio je prijevod eseja Nikole Tesle: Problem povečivanja ljudske energije s opsežnom spremnom studijom Teslin hybris i zakoni prirode (ZRC SAZU i Litera). Kao dramaturg surađuje s rediteljicama Ninom Rajić Kranjac i Livijom Pandur. Njegova treća pesnička knjiga Psyops izaći će 2022. 
Provedite slobodno vrijeme uz poeziju i razgovor, gost književne večeri Tibor Hrs Pandur, četvrtak 17. veljače u 19 sati , Art radionica Lazareti – deseta lađa

Događaj ćemo prenositi online preko naše FB stranice: @ARL.Dbk.

U prostoru ARL (lađa X) istovremeno može biti najviše 20 ljudi stoga ukoliko želite pristustovati uživo razgovoru s Tiborom – pišite nam na arl@arl.hr i rezervirajte svoje mjesto u publici.

Držanje propisanog fizičkog razmaka, pravilno nošenje maske i dezinfekcija ruku obavezni su na svim našim događanjima.