Dubrovnik se pridružuje obilježavanju 100. obljetnice smrti znamenite hrvatske skladateljice Dore Pejačević. Dubrovački simfonijski orkestar u suradnji s Hrvatsko-austrijskim društvom Dubrovnik te uz potporu Dubrovačkih muzeja i Turističke zajednice grada Dubrovnika priređuje koncert u srijedu, 28. lipnja u atriju Kneževa dvora. Na koncertu pod nazivom Kasni romantizam u glazbi znamenite hrvatske skladateljice Dore Pejačević nastupiti će mezzosopranistica Katja Markotić, violinistica Đana Kahriman i pijanist Ivan Violić. Početak koncerta je u 21 sat.

Dora Pejačević bila je jedna od najznačajnijih hrvatskih skladateljica svoga vremena. Njezin je skladateljski opus vrlo opsežan i raznovrstan te uključuje opere, balet, orkestralne i komorne skladbe, klavirske skladbe, pjesme i zborove. Uz studiranje u Beču, dodatno je usavršavala svoje znanje u glazbenim centrima u Europi te je tako stekla široko znanje iz različitih područja klasične glazbe. Isticala se svojom originalnošću i visokom razinom umjetničke izražajnosti te je svojim stvaralaštvom ostavila dubok trag u hrvatskoj glazbenoj baštini. Njeni radovi i danas su dio repertoara mnogih glazbenih festivala i koncerata diljem svijeta.

Ulaznice za koncert dostupne su u sustavu ulaznice.hr, a popusti za građane i studente dostupni su isključivo na blagajni DSO-a. Kontakt za informacije i rezervacije je 091 613 7314.