Naš svestrani sugrađanin Marko Kriste prije par godina je svoju dubrovačku adresu zamijenio zagrebačkom. Primarni razlog zašto, makar u zimskim mjesecima, ovog svima poznatog organizatora raznih evenata ne viđamo u điru Gradom je posao. Naime, Marko se našao u vodama make up arta za koji, kaže, metropola nudi znatno više mogućnosti negoli mala sredina. Međutim ljeti se vraća u Grad i najavljuje zanimljive projekte o kojima za sada ne želi puno otkrivati.

– Po prirodi sam oduvijek bio dosta kreativan. Organizirao sam razne evente, bavio se modom, scenom… Za vrijeme pandemije sam se počeo dosta preispitivati što bih novoga mogao napraviti, a želim i odgovor se nametnuo sam od sebe. Na jednom renomiranom zagrebačkom učilištu sam upisao edukaciju, te postao make up artist. Danas se bavim dnevnom i prigodnom šminkom, ali i kazališnom te filmskom. – ispričao je Marko u emisiji “Sve u 16” gdje je i podijelio neke zlatne savjete vezano za uljepšavanje.

– Često mi žene koje me angažiraju za šminkanje pokažu fotografiju npr. Kim Kardashian i kažu kako žele tako izgledati, a to je nemoguće. Za svaki tip i oblik lica, ton kože, te životnu dob postoji ono što je najbolji izbor, zato pristup treba biti individualiziran, a ne se svoditi na kopiranje poznatih i slavnih čiji nam se izgled sviđa. Naročito za žene u zrelim godinama poželjno je da make up bude nježan i diskretan. “Manje je više” je zlatno pravilo! – otkrio je Kriste.

Razgovor pogledajte u videu.