U večerašnjoj emisiji “I to je život”, urednice i voditeljice Orlande Vlahušić Prkačin, gostovale su Mažoretke Župe dubrovačke, voditeljica Marijeta Klis i predvodnica Lana Glavinić, koje su gledatelje upoznale s mažoret plesom.

Mažoretke Župe dubrovačke osnovane su prije 15 godina u suradnji s Općinom Župa dubrovačka, s kojom, naglašava voditeljica Marijeta Klis, imaju odličnu suradnju. Djeluju u tri dobne skupine – seniori, juniori, kadeti te mini, početnička kategorija. Predvodnica Lana Glavinić je objasnila koji su zadaci predvodnice te je otkrila kako su joj najdraža sudjelovanja na karnevalima u Župi. Sudjeluju u svim gradskim i županijskim manifestacijama, sportskim, ali i humanitarnim. Ističu kako djeluju isključivo radi zabave, natjecanja im nisu prioritet, ali su kao članice Hrvatskog Mažoret Saveza, ipak, sudjelovale na regionalnom natjecanju 2017. godine gdje su u kategoriji Kadeta osvojile prvo mjesto, te sedam zlatnih medalja u kategoriji Prvi korak.

Tijekom emisije je prikazano nekoliko koreografija Mažoretki Župe dubrovačke te su gledateljima objasnile koja je stroga pravila potrebno zadovoljiti tijekom njihovog izvođenja. Predvodnica Lana je naglasila kako nije lako plesati s mažoret štapom jer se mažoretke lako mogu ozlijediti. U Mažoretkama još uvijek nema dječaka, ali su ih voditeljica Marijeta i Lana pozvale da im se bez straha pridruže.

Kako izgleda mažoret ples Mažoretki Župe dubrovačke možete pogledati u videu ispod ili u petak, u 15.00 sati, na Dubrovačkoj televiziji!