Muzeji i galerije Konavala poslali su obavijest o ljetnim radionicama koje će se održati tijekom srpnja i kolovoza. Obavijest prenosimo u cijelosti:

Ljetne radionice, koje će se održati u srpnju i kolovozu u Odjelu za arheologiju, inspirirane su zanimljivom prošlošću ovog prostora, a njegova je glavna tema antički Epidaur. Iako je lokalitet tek djelomično istražen, Epidaur poznajemo dovoljno dobro da bismo mogli ispričati dio njegove priče. A mi tu priču najradije pričamo onima za koje vrijedi očuvati ovo nalazište – djeci. Teme dječjih radionica nadovezuju se upravo na to povijesno razdoblje. Na radionicama će se upoznati s moćnim Rimskim Carstvom, umjetničkim stilovima starih Rimljana, likovnim tehnikama antičkog svijeta, novcem i trgovinom, a još mnoge zanimljive teme čekaju svoj red. Buduća istraživanja arheološkog nalazišta Epidaur sigurno će nas iznova inspirirati, stoga smo sigurni da ideja za naše radionice neće nedostajati!

2. i 8. srpnja od 10:00 do 11:30
Rimska arhitektura / kiparstvo
Izrada makete antičkog vodovoda (karton, škare, papir, drvofiks)

12. srpnja od 10:00 do 11:30
Rimski carski portreti / slikarstvo
Izrada carskih portreta gratage tehnikom (pastele, papir, tuš, drveni štapići)

15. i 19. srpnja od 10:00 do 11:30
Izrada makete rimske vile (s podnim grijanjem)! + mozaik od papira

22., 26. i 29. srpnja od 10:00 do 11:30
Rimska moda
(upoznavanje s pojmovima tunike, toga, klavusa… Odjeća kao znak pripadanja određenom staležu) Svaki polaznik će napraviti svoj kostim i sve pripadajuće rekvizite (mačevi, nakit…)

Osim toga, Muzeji i galerije Konavala pozivaju sve školarce i one koji će to tek postati na likovnu radionicu “Muzeji i galerije Konavala likovno ljetuju na Stravči” tijekom ljetnih školskih praznika! Svakoga petka u Stravči od 9 do 12 sati zajedno ćemo svladavati hobi tehnike, a onda se okušati i u svladavanju slikarskog umijeća. Radionica je prilagođena djeci svih uzrasta, a broj polaznika je ograničen, pa nam se čim prije javite na e-mail: info@migk.hr, broj telefona 020 690 641, ili nam pošaljite poruku na Facebook Messenger.
Veselimo vam se! – stoji u obavijesti Muzeji i radioni