Petu zbirku pjesama naziva “Samo nešto za ruke” sutra će u Domu kulture u Čilipima predstaviti konavoski pjesnik Petar Obad. U pogovoru zbirke recenzentica knjige Nada Babić ističe kako autor progovara o sebi, ljudima, krajoliku, precima i potomcima, nebu i zemlji, ali ponajviše o malim i velikim dijelovima svojega zemaljskog vrta. Obad, po njenim riječima, bilježi etno momente konavoske stvarnosti koje vadi iz zaborava svakodnevice.

– Nisam ja od onih što opisuju ljepote svoga zavičaja niti vadim već zaboravljene riječi koje su van uporabe odavno. Mislim da je ljudima takvo nešto čak i dosadno. Ja opisujem život kakav jest. A na promocijama sam vazda do sad učinio škerac, pa će tako bit i ovaj put. Dignem se, recitiram, svaka pjesma ima svoje pojašnjenje, humoristično uglavnom. – rekao je Obad.

Uz autora, na promociji će sudjelovati recenzetnica Nada Babić, predsjednik Ogranka Matice Hrvatske Konavle Frano Herendija, ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić, te moderator Vicko Dragojević. Bit će i popratni glazbeni program.

Razgovor pogledajte u videu.