Umjetnička galerija Dubrovnik i ove godine organizira besplatnu likovnu radionicu. Sudjelovati možete sasvim besplatno. Najavu prenosimo u cijelosti.

Karnevo nam i ove godine stiže u Umjetničku galeriju Dubrovnik i to u vidu besplatne likovne radionice VESTALKA koja će se održati u subotu, 10. veljače u 10 sati.
Maleni kreativci na ovoj će radionici uz vodstvo Ivone Šimunović, kustos pedagog Umjetničke galerije Dubrovnik prema motivu skulpture Vestalka, 1917., bronca, koja je dio stalnog postava Umjetničke galerije Dubrovnik, a čiji je autor jedan od najcjenjenijih hrvatskih umjetnika, velikan hrvatskog kiparstva, Ivan Meštrović, izrađivati svoju Vestalku. No, za razliku od originala koji je rađen u bronci, ova će Vestalka, odnosno portret skulpture biti izrađena od drveta koju će sudionici oslikavati akrilnim bojama.
Radionica u trajanju od 60 minuta namijenjena je uzrastu od 9 do 12 godina, a zbog ograničenog broja sudionika, za radionicu se potrebno unaprijed prijaviti putem emaila: ivona.simunovic@momad.hr -navode iz Umjetničke galerije Dubrovnik.