Iz Art radionice Lazareti najavljuju novi program Čitanje s olovkom u ruci. Riječ je o novom književnom i čitateljskom programu, a u prvom bloku kluba pažljivih čitatelja i čitateljica gošća i voditeljica je Marija Ott Franolić.

Marija Ott Franolić vodit će dvije književne radionice.

23. kolovoza 2021. u 20 sati na Komardi ulaz kroz lađu X (zadnja lađa Lazareta)
Na prvoj radionici Marija Ott Franolić razgovarat će sa spisateljicom Stašom Aras o čitanju. Zajedno će se pitati: zašto čitamo i što od književnosti očekujemo? Što za nas znači “dobra književnost”? Želimo li da nam čitanje potvrdi nešto što već znamo ili da nam omogući promjenu perspektive?
** razgovor će se prenositi on line na FB stranici Art radionice Lazareti arl@arl.hr

24. kolovoza 2021. u 18 sati
Na drugoj radionici će s polaznicima razgovarati o romanu francuske spisateljice Annie Ernaux “Jedna žena” (prev. Marko Gregorić, Kulturtreger & Multimedijalni institut, 2021.).

Marija Ott Franolić – neovisna književna teoretičarka i kritičarka, doktorirala na ženskim dnevnicima i ženskoj povijesti. Bavi se poticanjem čitanja i teorijski proučava vezu između čitanja, mišljenja i empatije. Vodi književnu radionicu Kabinet čuda u knjižari Fraktura. Napisala je knjigu o ženskim dnevnicima “Dnevnik ustremljen nedostižnom” (Disput, 2016.) i uredila dnevnik Divne Zečević “Život kao voda hlapi” (Disput, 2017.) Piše blog Tekstovnica i živi u Zagrebu.
https://marijaottfranolic.blogspot.com/

Program se provodi u sklopu obilježavanja Godine čitanja i Nacionalne strategije poticanja čitanja. Aktivnosti podržava Ministarstvo kulture i medija RH.