Treće, dopunjeno i prošireno izdanje knjige „Sveti Vlaho i njegovi festanjuli“ Dubravka Kovačevića, strastvena čuvara nematerijalne baštine i Parčeva štovatelja, povod je siječanjskim Pričama iz Ragusine koje će se održati u srijedu, 31. siječnja 2024. s početkom u 19:30 u Saloči od zrcala.
I sam festanjuo 1988. godine, Dubravko Kovačević velikom je upornošću godinama prikupljao podatke o ovim svjetovnim organizatorima Feste sv. Vlaha, ispisujući istovremeno priču o Dubrovniku i njegovim ljudima od 1872. – 2023. koji s jednakim nestrpljenjem, uvijek iznova, iščekuju „oni dan ki dohodi nami jednom na godište“. Svoja saznanja o bratimima festanjulima Dubravko Kovačević podijelit će s dubrovačkom publikom, a njegovu priču nadopunit će i Ivan Viđen, recezent knjige te Boris Njavro, predsjednik Društva dubrovačkih pisaca, izdavača trećeg izdanja. Svečanom ozračju događanja pjesmom će pridonijeti Mješoviti katedralni zbor.
Za prvo izdanje knjige „Sveti Vlaho i njegovi festanjuli“, objavljeno 2017. godine u nakladi Hrvatskog kulturnog društva Napredak, Dubravko Kovačević nagrađen je Nagradom Grada Dubrovnika za 2018. godinu.