Krajem kolovoza, Dubrovnik će ugostiti prvi međunarodni festival umjetnosti i glazbe – RESPECT 2021, u organizaciji neprofitne zaklade WCA (World Consciousness Alliance) – Svjetskog saveza svijesti. S ciljem slavljenja najviših ljudskih vrijednosti, tijekom 29. i 30. kolovoza ovaj će humanitarni događaj okupiti zaljubljenike u glazbu, kazalište i umjetnost.

Događanje kreće u nedjelju, humanitarnom aukcijom* umjetnina prijatelja festivala. Ivona Pleskonja (slikarica), Biljana Cincarević (slikarica), Lucija Perojević (umjetnica), Damir Šagolj (fotoreporter, dobitnik Pulitzerove nagrade 2017), Brian Rašić (muzički fotograf), Nikola Krivokapić (grafički dizajner) i Fondacija Mersad Berber, svoja su djela inspirirana temom POŠTOVANJE darovali kako bi se sredstva iz njihove prodaje usmjerila za potporu djeci na potresom pogođenoj Banovini, kao i žrtvama nereda i eskaliranog nasilja u Južnoj Africi.

„Festivalom želimo unijeti kulturu poštivanja te jačanja kolektivističke svijesti, podsjetiti koliko smo moćni kada smo jedinstveni i kada podržavamo one kojima je to potrebno. Zajedno možemo srušiti neprirodne zidove koje je stvorio čovjek neprihvaćanjem razlika u jeziku, nacionalnosti, religiji, spolu, rasi, seksualnoj orijentaciji, mišljenjima te podsjetiti ljude što to uistinu znači biti čovjek“– izjavila je organizatorica festivala, Sanela Feković iz WCA zaklade.

RESPECT 2021 uveličat će i vrsni glazbenici Neno Belan & Fiumens te dubrovačka jazz diva Ines Tričković, s čelisticom Mihaelom Čuljak i pijanistom Tonijem Martinovićem, čiji je koncert planiran u ponedjeljak 30. kolovoza na Srđu, (preko puta skretanja za Žarkovicu), s početkom u 20 sati. Dio prihoda od ulaznica* također će, u partnerstvu s dobrotvornim ACT fondacijama u Hrvatskoj i Južnoj Africi, biti usmjeren u humanitarne svrhe.

*Aukcija je zatvorenog tipa, stoga je potrebno najaviti svoj dolazak na kontakt broj +385 91 797 8204 kako bi se dobila pozivnica i lokacija.
*Ulaznice za ponedjeljak moguće je kupiti na stranici ulaznice.hr ili pred sam koncert. Zbog nedostatka parkinga za osobna vozila, posjetiteljima je osiguran povratni prijevoz autobusom koji je uključen u cijenu ulaznice. Polazak s Pila je u 19.15. Za ulazak na koncert potrebna je EU digitalna COVID potvrda.