Udruga DEŠA – Dubrovnik tradicionalno organizira humanitarnu manifestaciju „Dan ljute naranče“, koja će se održati na Kandeloru, u petak 2. veljače 2024. u Gradskoj kavani od 11:00, zajedno sa Festom od vina.

Želja nam je našim „slasnim“ doprinosom uveličati Festu svetog Vlaha te promovirati naš lokalni resurs, ljutu naranču. Manifestacija potiče volonterstvo i humanitarnost cijele naše zajednice u koju su uključeni brojni restorani, slastičarne, hotelske kuće te pojedinci. Svi oni se rado odazovu našem pozivu, te pripremaju raznovrsne slastice od ljute naranče koje ćemo prodavati u nedjelju od 11 – 16 h u Gradskoj kavani.

Prihod od prodaje slastica namijenjen je posebnom DEŠINOM Fondu za podršku iz kojeg će se pomagati ženama žrtvama nasilja za životne, socijalne, zdravstvene ili slične svrhe. Fondom za žene činimo iskorak u zajednici te unaprjeđujemo naš dosadašnji rad u borbi protiv nasilja nad ženama i siromaštva, pomažemo u ostvarivanju prava svake žene na život bez nasilja, prava na dostupnu zdravstvenu skrb, prava na političku, ekonomsku i društvenu ravnopravnost.

Pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže sutra u petak u Gradskoj kavani i kupnjom slastica pomognu onima u potrebi.