Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Narodna knjižnica Blato u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu organizirala je projekciju dokumentarno-igranog filma „Bogdanovci između zvijezda“ producenta, scenarista i redatelja Stipe Majića Pipe.

Film „Bogdanovci između zvijezda“ nastao je prema scenariju i priči posljednjeg zapovjednika Bogdanovaca Vinka Žanića, a temeljen je na svjedočenjima branitelja koji su sudjelovali u ratnim događanjima u Bogdanovcima pokraj Vukovara 1991. godine.

Stipe Majić Pipe hrvatski branitelj s Trpinjske ceste rođen u Vukovaru. Nakon završene srednje škole i odsluženoga vojnog roka, otvorio je kafe bar ‘Mustang’, koji je u rujnu 1991. godine postao zapovjedništvom 3. bojne 204. brigade, kojoj se dragovoljno priključio i kao pripadnik ‘Žutih mrava’ aktivno sudjelovao u zaustavljanju tenkovskih kolona na Trpinjskoj cesti i obrani grada pod zapovjedništvom pok. general-bojnika Blage Zadre.

Nakon okupacije Vukovara i dolaska u Zagreb probudio mu se interes za afirmiranje i ekranizaciju svega proživljenoga u Domovinskom ratu. S njegovim opusom hrvatska javnost upoznala se kroz filmove „Glavu dole, ruke na leđa“, „Otkrhnuti“, „Srce Vukovara“ i putem dokumentarnog serijala „Bitka za Vukovar“.

Stipe Majić Pipe „Bogdanovci između zvijezda“

Hrvatski branitelj s Trpinjske ceste producent je, scenarist i redatelj

Rođen je u Vukovaru. Nakon završene srednje škole i odsluženoga vojnog roka, otvorio je kafe bar ‘Mustang’, koji je u rujnu 1991. godine postao zapovjedništvom 3. bojne 204. brigade, kojoj se dragovoljno priključio i kao pripadnik ‘Žutih mrava’ aktivno sudjelovao u zaustavljanju tenkovskih kolona na Trpinjskoj cesti i obrani grada pod zapovjedništvom pok. general-bojnika Blage Zadre.

Žuti mravi jedan od dva elitna odreda branitelja Vukovara –Pustinjski štakori. Ovi odredi slani su na zadatke u koje se gotovo nitko drugi nije usudio ići.

Nakon okupacije Vukovara i dolaska u Zagreb probudio mu se interes za afirmiranje i ekranizaciju svega proživljenoga u Domovinskom ratu. S njegovim opusom upoznali smo se u filmu »Glavu dole, ruke na leđa« , to je film u kojem govori o mučenju hrvatskih civila u srpskim logorima; „Bitka za Vukovar“ dokumentarni serijal od deset epizoda, više puta prikazan na HRT-u.

G. Majić večeras nije s nama jer završava film za HTV„Bitka za Dubrovnik“ u kojemu govori o granatiranju Dubrovnika.

ULAZNICE NEMA ALI IMAMO PRIPREMLJENU KUTIJU U KOJU MOŽETE STAVITI DOBROVOLJNI PRILOG KOJEG ĆEMO UPLATITI G. MAJIĆU, ZA SNIMANJE FILMOVA VEZANE UZ TEME IZ DOMOVINSKOG RATA.