Crowdfunding kampanja za revitalizaciju programa i adaptaciju tehničkih kapaciteta Udruge mladih Orlando traje već preko 2 tjedna, a zaključno s današnjim datumom, na žiro račun udruge je prikupljeno 3700kn. Uplate su još uvijek moguće na žiro račun udruge do 5. kolovoza koliko traje kampanja (OTP banka HR1724070001100024367 uz naznaku ‘Donacija’).

U sklopu akcije, 26. srpnja s početkom u 22 sata koncert će u đardinu ispred kluba Orlando održati kantautorica Mary May s bendom u kojem su Luka Čapeta na gitari, Marin Živković na saksofonu i Borko Rupena na bubnjevima. Organizaciju ovog koncerta su omogućili Art radionica Lazareti i Audiovizualni centar Dubrovnik koji su u sklopu vlastitog godišnjeg programa odlučili potpomoći kampanju i organizirati koncert u znak potpore Orlandu, a ulazak je slobodan! Riječ je o cjelokupnoj inicijativi koja je proizašla iz projekta UniActive a dio je šireg projekta Centra za karijere mladih koji se provodi posljednjih mjeseci u suradnji s nizom sudionika na lokalnoj razini.

Mary May je jedno od najugodnijih novih indie imena na sceni u Hrvatskoj i regiji – zagrebačka kantautorica koja se javnosti prvi put predstavila u travnju 2018. godine singlom »Softest Tune« odmah je jednoglasno osvojila kritičare. Svoju glazbu opisuje kao folk americanu s elementima popa i bluesa. Krajem listopada objavila je album prvijenac »Things You Can`t Put Your Finger On« koji je opravdao sva očekivanja, te je uvršten među najbolja ostvarenja 2018. te nominiran za diskografsku nagradu Porin u kategoriji “Najbolji album alternativne glazbe”.