Župna zajednica sv. Petra – Boninovo u subotu, 22. listopada s početkom u 19 sati u župnoj crkvi sv. Petra organizira susret u prigodi obilježavanja Misijske nedjelje pod nazivom „Bit ćete mi svjedoci“. Na susretu će svoje iskustvo radosti i nada, žalosti i tjeskoba, svakodnevnice misionarskog poziva i poslanja s vjernicima podijeliti s. Augustina (Marta) Nikolić, sestra milosrdnica sv. Vinka Pulskog, misionarka na Solomonskim otocima. Prigodnim glazbeno-instrumentalnim programom susret će obogatiti članovi Dječjeg župnog zbora.

Po završetku predviđenog programa u župnoj crkvi, susret će se nastaviti, u bratskom zajedništvu, u dvorani bl. Marije Propetog Petković.

U pozivu na ovaj susret iz župne zajednice poručuju: „’Crkva, zajednica Kristovih učenika, nema drugu misiju osim evangelizacije svijeta i svjedočenja za Krista’, ističe između ostalog papa Franjo u svojoj ovogodišnjoj poruci za Misijsku nedjelju. Župna zajednica sv. Petra – Boninovo, želeći samoj sebi osvijestiti potrebu svakodnevnog svjedočenja radosti vjere, nade i ljubavi, pokušavajući u duhu sinodalnosti živjeti poziv uskrslog Krista: Bit ćete mi svjedoci, … organizira susret u prigodi obilježavanja Misijske nedjelje… Svjesni da i na ovaj način izgrađujemo sebe u duhu misijskog poziva našeg krsnog poslanja, te podupiremo trud i napor naših misionara i misionarki, uključimo se u ovaj susret.“