Ovotjedni gost Kulturnog razgovora sa Žarkom Dragojević bio je Alen Roki, glavni urednik studentskog radija UNIDU te jedan od osnivača Klape Kaše. Sveučilišni radio i nagrađivana klapa tijekom 2022. godine slave 15 godina od osnutka, a o sadašnjim te projektima u pripremi govorio je jedan od glavnih aktera.

Alen Roki najavio je održavanje 17. međunarodnog seminara studentskih radija HEAR ME koji se održava 7. i 8. listopada u Dubrovniku: “Studentski UNIDU radio Sveučilišta u Dubrovniku domaćin je i organizator ove manifestacije, a okupilo se oko 50 studenata s 15 radio postaja, većinom urednika / voditelja emisija. Naši gosti došli su iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Srbije te Sjeverne Makedonije. Ova prigoda je zaokružila obilježavanje 15 godina postojanja UNIDU radija te ujedno proslavu međunarodne manifestacije, Svjetski dan studentskih radija.”

U razgovoru o dugovječnosti radija i mogućnostima koje nudi za studente, ističe se emisija “Radio Espresso” u kojoj su barem jednom svi polaznici Odjela za komunikologiju postali urednici barem na jedan dan: “Ne postoji student na odjelu za komunikologiju koji je odlučio završiti preddiplomski studij, a da se i sam nije okušao ispred mikrofona u ovoj emisiji. Od teme, ankete, intervjua i cjelokupnog koncepta. To održava Radio Espresso kao nit vodilju kroz sve ove godine.”

Klapa Kaše broji 4 studijska albuma i mnoštvo nagrada za svoj rad, a Roki se s ponosom prisjeća: “Došli smo prije pandemije COVID-19 do nekih 50 nagrada, što su uglavnom festivali, poput Omiškog, Večeri dalmatinske šansone Šibenik i svih ostalih koji nisu manje bitni. Ističe se tu ipak apsolutna pobjeda na Omišu 2012. godine, a to je jednoj klapi trebalo doživjeti i do danas samo ići naprijed.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao Alen Roki, glavni urednik studentskog radija UNIDU te član Klape Kaše možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke televizije.