U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovao je Darko Milošević, arheolog i kustos Arheološkog muzeja Dubrovačkih muzeja gdje radi od 2009. godine, a također obavlja dužnosti sindikalnog povjerenika Sindikata djelatnika u kulturi i člana Upravnog vijeća ove ustanove gdje je na to mjesto izabran od strane zaposlenika.

Milošević je na samome početku emisije istaknio: “Još mjesec ipo dana ljudi imaju mogućnosti vidjeti izložbu Rimski carski portret, tako ih pozivam da dođu. Ne samo radi izložbe, koja je po mom subjektivnome sudu zanimljiva i slojevita, već zato jer je ona otvorena u jednom posebnom i specifičnom mjestu kao što je Narona.”

23. veljače ove godine u Arheološkom muzeju Narona otvorena je gostujuća izložba “Rimski carski portret na srebrnom novcu” iz fundusa Arheološkog muzeja u Dubrovniku, a autor je upravo Darko Milošević, dok likovni postav potpisuje studio Rašić+Vrabec. Izložbom se javnosti predstavlja dio zbirke koji je Dubrovačkim muzejima donirala gospođa Vinka Zorenc, a ukupno je donirano preko 500 komada antičkog novca. Na samoj izložbi, javnost može do 11. svibnja vidjeti ukupno 45 rimskih srebrnjaka – denara, koji su odabrani upravo zbog vrsnoće sačuvanosti i finoće detalja.

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao Darko Milošević, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.