U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovala je redateljica Dora Ruždjak Podolski. Bila je pomoćnicom intendanta Dubrovačkih ljetnih igara za dramski program od 2009. do 2012. godine, a od kolovoza 2017. godine na dužnosti je intendantice Dubrovačkih ljetnih igara. O dva mandatu na čelnoj poziciji festivala te premijeri predstave “Sjetne žene raguzejske” koju je režirala u sklopu 74. DLJI, govorila je u emisiji.

“Ovo je predstava koja progovara o sudbinama devet žena koja su živjele u Dubrovniku za doba Republike i nešto kasnije, presjek od 14. do 20. stoljeća. Sam naziv je parafraza Shakespeareovog “Vesele žene windsorske”. Predstava nema puno veze sa sjetom, osim što je sjeta još od Vojnovića duboko upisana u dubrovački prostor, možda i više nego igdje drugo. Možda upravo zbog neba, mora i predivnog kamena. Predstava govori o iznimnim ženama i iznimnim pitanjima koja se tiču života u Dubrovniku.” – rekla je Ruždjak Podolski.

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovala Dora Ruždjak Podolski možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.