U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovala je jazz pjevačica i autorica, Ines Tričković. U karijeri je živjela i radila na relaciji Dubrovnik, New York, Macao – a svoj internacionalni put nastavlja već krajem listopada kada će nastupiti na internacionalnom umjetničkom festivalu u Šangaju gdje će među 35 zemalja, Tričković nastupiti kao jedini predstavnik iz Hrvatske.

Ovog tjedna, dubrovačka publika je imala priliku sinoć poslušati u rodnome gradu, 30. rujna ispred crkve Sv. Vlaha. Na besplatnom koncertu je za sve posjetitelje izvela repertoar “Homage to Erik Satie”.

U emisiji je Tričković istaknula: “Presretna sam, ovaj cijeli koncertni projekt ujedno je moj poklon Gradu, u suradnji s divnim ljudima i muzičarima; Goran Končar na violini, Zvonimir Šestak na kontrabasu te Hrvoja Galler na klaviru. Premijera Homage to Erik Satie je bila prije par godina na Lokrumu kada sam tek završila prvu varijantu tog programa koji je nastajao dugo dugo. Predivnu glazbu Erika Satiea sam pokušala dodatno oplemeniti te joj dati glas i tekst.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovala jazz pjevačica i autorica, Ines Tričković, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.