U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovala je umjetnica Iva Laterza Obuljen. Njena izložba “Ostaci dana” službeno je otvorena 15. srpnja 2023. godine. Posebna napomena čitateljima i gledateljima, kako je jučer, dan nakon emitiranja emisije rok izložbe ipak produžen tako da je svi zainteresirani mogu pogledati do 25. rujna 2023. u galeriji Muzeja crvene povijesti u Gružu!

Laterza Obuljen u emisiji je istaknula: “Ostaci dana je izložba u Muzeju crvene povijesti nastala u suradnji s Krešimirom Glavinićem i Kristinom Mirošević, koji su ujedno vlasnici muzeja. Također tu je i kustosica Jelena Tamindižija Donnart, s kojom blisko surađujem. Izložba je prošireni opus mojih radova koji su nastali za vrijeme magisterija u Londonu te su također moj završni rad. Riječ je o fotografijama iz Kupara koje su potom printane na svili i aluminiju.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovala umjetnica Iva Laterza Obuljen možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.