Ovog tjedna u Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke Televizije gostovao je povjesničar i turistički vodič Ivan Lujo, jedan od utemeljitelja Muzeja crvene povijesti u Gružu.

Lujo je uz Marijetu Radić jedan od autora aktualne izložbe „Kako smo se zabavljali“, a o njoj je rekao:  “8. veljače otvorena je izložba u novouređenom galerijskom prostoru Muzeja crvene povijesti, a kroz niz različitih tema prikazuje bogatstvo i nijanse noćnog te zabavnog života Dubrovnika 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Pokušali smo na najbolji mogući način prikazati sve nijanse zabavnog života Grada tih godina.”

U nizu istraživanja, kao zanimljivost je istaknuo vrijeme koje ponajviše zimi provede u knjižnici istražujući činjenice iz prošlosti: “Čitanje starih novina je vrlo zabavno i preporučio bih svima, s jedne strane za neke stvare znamo rezultat, ali zanimljivo je vratiti se u to vrijeme i sagledati perspektivu tadašnjh ljudi – svjedoka događaja.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao povjesničar Ivan Lujo, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.