U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovao je povjesničar umjetnosti i predavač Ivan Viđen. Tijekom 2023. godine dubrovačka javnost je s nestrpljenjem pratila niz njegovih predavanja u Saloči od zrcala iz ciklusa o dubrovačkim gradskim predjelima pod nazivom “Preobrazba kroz šetnju, šetnja kroz preobrazbu: kroz dubrovačke (pri)gradske kvartove”.

Također je u listopadu povodom stotinu godina od izgradnje Florina doma održana promocija knjige ‘Florin dom: Flora Jakšić i uloga njezina atelijera’, o čemu je Viđen u emisiji rekao: “Radi se o knjizi koja na jedan timski način prikazuje ne samo život nego rad i utjecaj Flore Jakšić rođene Marinović, dubrovačke slikarice s kraja 19. i prve polovice 20. stoljeća. Ona dosada javnosti nije bila nepoznata, ali kontekst u kojem je živjela i radila je bio potpuno neobrađen. Ova knjiga je stvarno jedan pravi hommage njenom životu i radu.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao povjesničar umjetnosti i predavač Ivan Viđen, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.