U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovala je pijanistica Ivana Jelača, koja također godinama priznato djeluje kao umjetnička voditeljica udruge “Sve ostalo je glazba”.

24. srpnja na repertoaru je “Arcadia” u sklopu projekta Renesansni vrt koji je baziran na suvremenoj interpretaciji baštine koji uključuje posjet ljetnikovcu Bunić Kaboga te izvedbu tematski koncipiranog glazbenog programa. Posjetiteljima pruža neuobičajen doživljaj umjetnosti u autentičnom ladanjskom ambijentu, u kakvome su nekada uživala i dubrovačka vlastela.

Ivana Jelača je u emisiji između ostaloga o svome radu i djelovanju rekla: “Ono što nastojim raditi, kao umjetnica i kao glazbena pedagoginja je pristupati sadašnjoj publici, prvenstveno mladima. Svi idemo u korak s vremenom, a nekada nismo ni svjesni toga. Srž svih projekata je svojevrsno umjetničko istraživanje.”

Ovogodišnje izdanje projekta Renesansni vrt temelji se na ostavštini dubrovačke plemkinje Jelene Pozza Sorgo koja je danas priznata kao jedna od prvih hrvatskih skladateljica. Suvremeno uprizorenje naslovljeno Arcadia umjetnička je intervencija oživljavanja glazbe i prostora u kojem se nekada odvijao bogati kulturni i društveni život.

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovala pijanistica Ivana Jelača, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.