U emisiji “Zdrav grad zdravog duha” gostovala je Ivana Jovanović-Trostmann, akademska slikarica koja je istaknula važnost i povezanost umjetnosti i zdravlja, a posebno onog duhovnog.

Danas postoji sve više dokaza koji pokazuju kako umjetnost, kreativne i kulturne aktivnosti mogu podržati i ojačati zdravlje stanovništva i društvenu dobrobit.
Različite umjetničke aktivnosti, kao što su slikarstvo, glazba, književnost, pisanje, kazalište, ples, vizualne i participativne kulturne aktivnosti – pozitivno utječu na psihosocijalne i bihevioralne procese.

Akademska slikarica Ivana Jovanović Trostmann jedna je od onih umjetnica koja smatra kako je umjetnost uvijek bila važna društvu kao preslik društvene stvarnosti i doživljaja samih umjetnika te stvarnosti. Međutim ona je u izazovnim vremenima kao duhovna potreba za nečim što nam realnost i svakodnevica ne pružaju i tako se na tim poljima srećemo kao bliski prijatelji sa osobama koje slično doživljavaju okruženje u kojem žive, ali i poriv za nečim što će ljude na jedan način obogatiti.

https://youtu.be/mFubdkluiak

Cijelu emisiju u kojoj je gostovala akademska slikarica Ivana Jovanović- Trostmann,  možete pogledati na Youtube kanalu Dubrovačke televizije.