U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovala je Ivana Lovrić Jović, znanstvenica u Institutu za hrvatski jezik te autorica hvaljenog romana “Vidi kako Lokrum pere zube” koji je objavljen 2021. godine.

Na ovogodišnjim 74. Dubrovačkim ljetnim igrama prema njenom romanu 12. srpnja bit će premijerno uprizorena istoimena predstava “Vidi kako Lokrum pere zube” u režiji Paola Tišljarića te dramatizaciji Marijane Fumić.

O procesu je Lovrić Jović rekla u emisiji: “Kada je izašla knjiga, ja sam bila zbilja sretna kada je predstavljena prije dvije godine, također u sklopu Igara. Ali za mene je to bio kraj, završila sam knjigu i bila sam već u drugim temama. Život romana je nakon toga zbilja tekao bez mene, kao kad majka pusti djecu u svijet. Paolo je pročitao kao i neki drugi ljudi, a lani me nazvao s idejom da se dramatizira.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovala Ivana Lovrić Jović, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.