U ovotjednom Kulturnom razgovoru u programu Dubrovačke televizije s Žarkom Dragojevićem gostovao je Ivo Pervan, jedan od najcjenjenijih hrvatskih fotografa. Od 90.-ih godina surađuje s turističkim agencijama i zajednicama, te plakat s njegovim uratkom uskoro osvaja 1. mjesto na svjetskom natječaju za turistički plakat 1992. u Beču za plakat grada Splita. To je samo prva od niza takvih nagrada, te su plakati s njegovim fotografijama Hrvatskoj donijeli sedam međunarodnih nagrada.

O tim vremenim se Pervan prisjetio: “Devedeset i četvrte sam bio službeno angažiran od Republike Hrvatske preko Ministarstva turizma i TZ-a na promidžbi Hrvatske. Počeo sam snimati sa specijalcima, vojskom i velikim helikopterima. Ljubičić i ja smo dobili 2 Red Dota, a mojih 5 knjiga je u Americi proglašeno najljepšim knjigama svijeta, a među njima je i knjiga o Dubrovniku koju sam radio s Lukom Paljetkom i također Borisom Ljubičićem.”

Čest motiv u njegovom radu jest kulturna i prirodna baština Hrvatske, odnosno njegova želja da očuva tu baštinu, kao i povijest svog naroda. Njegovo nastojanje da ovjekovječi svoje nasljeđe dovodi do njegove učestale suradnje na izradi turističkih publikacija poput brošura, vodiča, razglednica, turističkih revija, i sl. Ivo Pervan objavio je 35 autorskih foto-monografija, te je sudjelovao kad suautor na preko 100. Tokom godina održao je i velik broj izložbi, ponajviše svog rada na promidžbi hrvatske baštine i turizma.

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao fotograf Ivo Pervan, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.