U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovala je Jelena Tamindžija Donnart, kustosica u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Prije desetak dana u Dubrovniku su otvorene dvije izložbe u jednom danu, a Jelena Tamindžija Donnart je kustosica obje.

Prva od njih je samostalna izložba jednog od najznačajnijih predstavnika hrvatske suvremene umjetničke scene, Igora Eškinje pod nazivom ‘Poetike prozirnosti’, a druga je međunarodna grupna izložba ‘Svjetovi unutar svjetova’. O projektima je rekla: “Samostalna izložba Igora Eškinje je bila predviđena za 2020. godinu jer je on kao nagrađeni autor Zagrebačkog salona 2019. godine dobio nagradu izložbe u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, ali došlo je vriijeme corone tako da se dosta projekata ili otkazalo ili prebacilo za naredni period; tako smo sada bili u mogućnosti konačno realizirati taj projekt. Uz to smo predstavili pet umjetnika na skupnoj izložbi koji su prethodno izlagali na Mallorci u veljači, zatim sada u Dubrovniku te će se također predstaviti u Zagrebu 14. rujna.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovala Jelena Tamindžija Donnart, kustosica u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.