U posljednjem Kulturnom razgovoru u 2022. godini, Žarko Dragojević je u studiju Dubrovačke Televizije ovog petka ugostio Julijanu Antić Brautović, pročelnicu Upravnog Odjela za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika.

O mnogobrojnim blagdanskim događanjima u kulturi i Dubrovačkom zimskom festivalu koji okuplja institucije Grada Dubrovnika, ali jednako tako i niz nezavisnih udruga, pojedinaca i privatnika, Antić Brautović je rekla: “Ovo blagdansko vrijeme je prepuno događanja i kuturna produkcija u Dubrovniku je na vrlo visokoj razini, kako svojim obimom tako i kvalitetom. U razgovoru s mnogim sugrađanima i također ljudima koji žive izvan Grada, vrlo često mogu čuti kako je nevjerovatan broj kulturnih događanja u Dubrovniku, i mi tu možemo parirati najvećim gradovima u Hrvatskoj, bez obzira koliko smo sami možda često i kritični. Ali to naše ‘njorganje’ vodi k tome da imamo još više proizvoda i još boljih proizvoda, odnosno kuturnih događanja.”

O neobičnih i izazovnih nekoliko godina za nama, pročelnica UO za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika osvrnila se: “Vrijeme corone nam je upravo pokazalo da je sinergija ono što je najvažnije i također je pokazalo da su se naše ustanove, a posebno ustanove u kulturi Grada Dubrovnika snašle jako brzo i prilagodile novim uvjetima. Rekla bih da u niti jednom momentu nismo osjetili nedostatak kulturne produkcije uslijed nedostatka sredstava.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovala Julijana Antić Brautović, pročelnica Upravnog Odjela za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke televizije.